18 april 2024

VOLGEBOEKT! Lunchlezing Hester den Boer over ‘Kamp Erika’

Pas na de dood van haar opa kwam Hester den Boer (1981) erachter dat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog opgesloten heeft gezeten in kamp Erika nabij Ommen, een Nederlands concentratiekamp waarvan zij nog nooit had gehoord. Nieuwsgierig geworden begint zij een speurtocht naar haar opa’s verleden en naar kamp Erika. Uiteindelijk legt zij een navrant taboe bloot uit ons collectieve oorlogsgeheugen.

Tijdens deze lunchlezing neemt Hester den Boer je mee in dit onthutsende oorlogsverhaal van een kamp waarover niet gesproken mocht worden en van een trauma dat tot op de dag van vandaag doorwerkt.

Over Hester den Boer

Hester den Boer (1981) is onderzoeksjournalist. Ze publiceert onder andere in De Groene Amsterdammer. Ze interesseert zich voor de ambivalente omgang met het verleden, zo verscheen van haar hand Onderdrukt door de verlosser. Een zoektocht naar Stalins erfenis in het Rusland van nu (2019, Atlas Contact). Haar journalistieke werk werd genomineerd voor de prestigieuze European Press Prize en voor De Loep.

Lunchlezing

De lezing bij Tresoar begint om 12.30 uur en duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. De toegang is gratis, al geldt wel verplichte aanmelding. Bij het aanmelden kun je aangeven of je gebruik wilt maken van de lunch voorafgaand aan de lezing (2 broodjes* + 1 consumptie). De lunch staat vanaf 12.00 uur klaar. De kosten voor de lunch zijn €7,50, te betalen bij reservering van een ticket. Geef bij het aanmelden ook aan met hoeveel personen je komt.

Deze lezing is volgeboekt, aanmelden is niet meer mogelijk.