2 november 2023

Filosofiecafé. Lezing Christoph Jedan over Tradities uit het Troostdenken

De Groningse hoogleraar Christoph Jedan neemt je mee in tradities van troost vanuit de filosofie en de theologie en in verschillende culturen. Na een inleiding is er gelegenheid om met de heer Jedan in gesprek te gaan. Aansluitend kun je aanschuiven bij de materialisatie van nieuwe pogingen om voor een breed publiek tot troost te komen: Een aangepast concert in het kader van de herdenking van Allerzielen door het Leeuwarder Kamerkoor, begeleid door een kamerorkest en natuurlijk met solisten.

Diner Pensant

Deze bijeenkomst vindt plaats in de Grote Kerk te Leeuwarden. De foyer van de kerk is open vanaf 17:45 waarna tussen 18:00 en 18:30 uur tegen betaling van € 19,00 een eenvoudige stamppotmaaltijd wordt geserveerd (ook vegetarisch). Aansluitend volgt de lezing van heer Jedan en kunnen daarna vragen worden gesteld.

Christoph Jedan

Christoph Jedan is hoogleraar ethiek en godsdienstfilosofie aan de Faculteit Religie, Cultuur en Samenleving, Rijksuniversiteit Groningen. Hij werkt o.a. over de geschiedenis van de filosofie, de interactie van religie en filosofie, over ethiek en gezondheid, en verlies en rouw.

Voor meer informatie en het aanmelden voor deze avond kun je contact opnemen met het Filosofiecafé: info@filosofie.frl. De entree voor alleen de lezing is € 7,- contant of per PIN te voldoen bij de ingang van de zaal.

Meer informatie over Filosofiecafé Fryslân is te lezen op: https://leeuwarden.remonstranten.nl/agenda/