12 mei 2023

Lunchlezing Gerrit Hiemstra I Klimaatdilemma een uitdaging voor Fryslân

Gerrit Hiemstra (Drachten, 1961) is meteoroloog en sinds 1998 weerpresentator bij het NOS Journaal. Hij volgde de studie Meteorologie aan de Wageningen University & Research. Daarna begon hij in 1986 als meteoroloog bij Meteo Consult. In 2015 is hij samen met een compagnon het adviesbureau Weather Impact begonnen. In 2022 kreeg hij de Machiavelliprijs 2021 omdat hij de klimaatverandering en de gevolgen daarvan duidelijk maakt voor een groot publiek.

Lunchlezing
De lezing bij Tresoar begint om 12.30 uur en duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. De toegang is gratis. I.v.m. verwachte drukte is reserveren verplicht! Bij het aanmelden kun je aangeven of je gebruik wilt maken van de lunch voorafgaand aan de lezing (2 broodjes + 1 consumptie, aanvang 12.00 uur). De kosten hiervoor zijn 5 euro, te betalen bij aanvang. Geef bij het aanmelden ook aan met hoeveel personen je komt. De lunchlezing wordt georganiseerd door Tresoar, in samenwerking met Gelly Talsma.