16 februari 2023

Filosofiecafé. Lezing B. C. Epker over Filosofie in een beeldende kunstpraktijk

Tijdens zijn studie aan de kunstacademie raakt Epker gefascineerd door Nietzsche, Heidegger en Bataille. Wat later ontdekt hij Franse postmoderne filosofen zoals Lyotard, Derrida, Baudrillard en Bourdieu. Als hij in 2007 Van den Braembussche’s Postmodernisme, een intertekstueel woordenboek leest, realiseert hij zich hoeveel invloed al ’t gelezene heeft op zijn werk, en dat een kritiekloos omarmen van de postmodernistische uitgangspunten eenvoudig kan leiden tot een betekenisloos en deprimerend cultuurrelativisme.

B.C. Epker (1968) is beeldend kunstenaar, docent en adviseur. Hij maakt tekeningen en grafiek, geeft regelmatig les op verschillende kunstacademies en masteropleidingen, en was adviseur voor Mondriaanfonds en verschillende provinciale adviescommissies. Zijn werk is opgenomen in verschillende museale collecties in binnen- en buitenland.

Wil je erbij zijn?

Reserveren kan door een e-mail te sturen naar info@filosofie.nl. De entree is € 7,- contant of per PIN te voldoen bij de ingang van de zaal.

Deze lezing bij Tresoar start om 20.00 uur.

Meer informatie over Filosofiecafé Fryslân is te lezen op: https://leeuwarden.remonstranten.nl/agenda/