17 maart 2023

Lunchlezing Mira Feticu. Liefdesverklaring aan de Nederlandse taal

Wie het Nederlands met de paplepel ingegoten heeft gekregen, is zich er niet van bewust hoeveel moed en doorzettingsvermogen het vergt om je deze taal en cultuur eigen te maken. Het resultaat is bijna nog ingrijpender dan het gevecht zelf: het verandert je identiteit en je leven. Mira Feticu beschrijft het vallen en opstaan, de pijn en de vreugde van het nooit-voltooide proces.

Liefdesverklaring aan de Nederlandse taal helpt een dieper inzicht te krijgen in de uitdagingen waarvoor nieuwkomers staan en is tegelijkertijd een hartstochtelijke aanmoediging aan iedereen die bezig is de Nederlandse taal te leren en zich aan te passen aan een nieuwe samenleving.

Lunchlezing
De lezing bij Tresoar begint om 12.30 uur en duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. De toegang is gratis. I.v.m. verwachte drukte is reserveren verplicht! Bij het aanmelden kun je aangeven of je gebruik wilt maken van de lunch voorafgaand aan de lezing (2 broodjes + 1 consumptie, aanvang 12.00 uur). De kosten hiervoor zijn 5 euro, te betalen bij aanvang. Geef bij het aanmelden ook aan met hoeveel personen je komt. De lunchlezing wordt georganiseerd Tresoar, in samenwerking met Gelly Talsma.