17 november 2022

Filosofiecafé. Lezing Jacob van Sluis over Sein und Seyn

Dr. Jacob van Sluis  over Marin Heidegger (1889-1976), de controversiële Duitse filosoof, wilde de vraag naar het “Zijn” opnieuw stellen. “Warum ist überhaupt Seiendes und nicht viel mehr Nichts? Das ist die Frage”. Deze zijnsvraag was oeroud en werd al gesteld bij de oorsprong van de filosofie in het antieke Griekenland. Maar deze vraag werd in de loop der tijd verbasterd of vergeten, met als gevolg een dramatische zijnsvergetelheid, aldus Heidegger.

Jacob van Sluis (Franeker, 1953) was collectievormer bij Tresoar en bij de Universiteitsbibliotheek Groningen. In 1997 promoveerde hij met Heidegger – Denkwegen en dwaalwegen, en nadien heeft hij enige korte teksten van Heidegger vertaald.

Wil je erbij zijn?

Reserveren kan door een e-mail te sturen naar info@filosofie.frl. De entree is € 5,- contant of per PIN te voldoen bij de ingang van de zaal in Tresoar. Aanvang 20.00 uur.

Meer informatie over Filosofiecafé Fryslân is te lezen op: https://leeuwarden.remonstranten.nl/agenda/