26 januari 2022

Spraakmakende boeken. Kazuo Ishiguro: Klara en de zon

Ook komend seizoen komt de succesvolle lezingenreeks Spraakmakende Boeken naar Leeuwarden! Per avond staat een ander boek centraal. Op deze avond bespreekt dr. Kees de Vries het boek:

Kazuo Ishiguro: Klara en de zon (Atlas Contact, 2021)

Over het boek:
In een toekomstige wereld probeert een op zonne-energie werkende ‘kunstmatige vriendin’ een ziek meisje te redden, waarbij ze haar plichtsbesef ver doorvoert en de wereld om haar heen niet altijd goed interpreteert. Zoals vaker in zijn vindingrijke, verfijnde, aangrijpende oeuvre (eerder won hij al de Booker Prize en de Nobelprijs voor de Literatuur) onderzoekt Kazuo Ishiguro ook hier wat het betekent om écht van iemand te houden.

Voor deze activiteit vragen wij je om een coronatoegangsbewijs te tonen bij de ingang van de zaal. Dit kan door middel van de CoronaCheck-app of met een QR-code op papier. Voor meer informatie over het coronatoegangsbewijs en een bezoek aan dbieb kun je terecht op onze webpagina met meestgestelde vragen.

Let op:
Wanneer de activiteit ten gevolge van de coronamaatregelen niet fysiek door kan gaan, kan deze online plaatsvinden. In dat geval krijg je van tevoren bericht hierover en ontvang je de link naar de online activiteit. De ticketprijs blijft ongewijzigd.

De lezing Spraakmakende boeken – Kazuo Ishiguro: Klara en de zon (Atlas Contact, 2021) Spreker: dr. Kees de Vries op 26 januari zal vanwege coronamaatregelen uitsluitend terug te zien zijn op de website van de Rijksuniversiteit Groningen.
De rijksuniversiteit Groningen gaat de lezing op hun website aanbieden vanaf 20 januari.

Spreker: dr. Kees de Vries
20.00 – 22.00 uur
Spraakmakende boeken | woensdag 26 januari 2022 | dbieb (op-shop.nl)

Menu