19 mei 2022

BRAINWAVES: Wiskunde: waar is dat nou goed voor?

Nieuw bij dbieb: Brainwaves bèta! Een nieuwe serie interactieve talks waarin verschillende wetenschappers je meenemen in actuele onderwerpen in de bètawetenschappen. Laat je prikkelen, inspireren en je hersens even opschudden. Vooraf, in de pauze en na de talk kun je genieten van een paar fijne beats.

Als je deze hele serie boekt ontvang je korting. De colleges zijn ook los te boeken.

Erik Menzel – Wiskunde: waar is dat nou goed voor?
Als je over straat loopt, word je overspoeld met advertenties. Deze variëren van de supermarkt tot een nieuwe auto. De wiskunde zie je nooit op een billboard of in een etalage en nergens is er een blikje wiskunde te koop. We krijgen wiskunde verplicht op school en daarbij horen we steeds dat het belangrijk is. Maar hoe moeten we dat begrijpen als we diezelfde wiskunde nauwelijks terug kunnen vinden in de wereld om ons heen?

In deze talk licht Erik Menzel, wiskundige en lerarenopleider wiskunde op NHL Stenden, een tipje van de sluier op en geeft een kijkje in de wereld van de wiskunde en haar toepassingen. Spoiler: wiskundigen zijn ook maar gewone mensen met gewone mensenstreken.

donderdag 19 mei 2022
19:30 – 21:30 uur

Menu