17 maart 2022

BRAINWAVES: Stikstof en CO²: vriend of vijand?

Nieuw bij dbieb: Brainwaves bèta! Een nieuwe serie interactieve talks waarin verschillende wetenschappers je meenemen in actuele onderwerpen in de bètawetenschappen. Laat je prikkelen, inspireren en je hersens even opschudden. Vooraf, in de pauze en na de talk kun je genieten van een paar fijne beats.

Als je deze hele serie boekt ontvang je korting. De colleges zijn ook los te boeken.

Jan van Maarseveen – Stikstof en CO²: vriend of vijand?
In deze lezing neemt scheikundige Jan van Maarseveen je mee naar het ontstaan van het leven op aarde, de atomen van het periodiek systeem en de kleine bovengenoemde moleculen die ons het dagelijks leven al maar moeilijker maken. Maar fysici, biologen en chemici werken hard aan oplossingen. Al in de jaren ’60 liepen er mensen op maan rond. Als de mensheid op dezelfde manier de schouders onder de duurzaamheidsproblematiek zet, dan kunnen we als mensheid nog heel lang mee. Tijdens de talk bespreekt Jan een aantal oplossingen waar chemici momenteel wereldwijd hard aan werken.

donderdag 17 maart 2022
19:30 – 21:30 uur

Menu