28 november 2021

Leeuwarders in gesprek met Jankobus Seunnenga

Openbaar interview van Asing Walthaus met zanger-gitarist Jankobus Seunnenga; vooral bekend van bands als Kobus Gaat Naar Appelscha en Pigmeat. Er is ruimte voor vragen uit de zaal. En Jankobus brengt ook enkele nummers ten gehore.

Plaats: Historisch Centrum Leeuwarden / HCL (Groeneweg 1). Aanvang: 14.00 uur. Toegang: gratis, maar wel op vertoon van een vaccinatiebewijs. Reserveren is niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen (via historischcentrum@leeuwarden.nl of 058-2332350), want vol is vol! Er wordt live gestreamd via facebook.

Zowel bij HCL als Tresoar/Obe zijn er op dit moment expo’s die te maken hebben met Friese en Leeuwarder popmuziek.

’80’s Pop in Leeuwarden. Foto’s Harrie Muis’ is de titel van de nieuwe fotoexpositie in het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL). Aan het eind van de jaren ’70 braken er ook in de Leeuwarder popscene andere tijden aan. De wat meer traditionele stijlen maakten langzaam plaats voor punk, new wave en ska. De tentoonstelling is te zien van 12 november 2021 t/m 15 april 2022.

Wat is er geworden van de mannen en vrouwen die in de periode 1960-1999 furore maakten in de Friese rockscene? In de tentoonstelling ‘Rock-’n-Roll in Friesland 1960-1999’ in Obe krijg je een inkijk in het leven van 42 Friese rockers. De tentoonstelling is te zien van 11 november 2021 tot en met 9 januari 2022 van donderdag t/m zondag in paviljoen Obe in Leeuwarden.

Foto: Paul Janssen (Leeuwarder Courant).

Menu