28 oktober 2021

Lezing Abdelkader Benali in het kader van Maand van de Geschiedenis 2021

Let op nieuwe datum! Verplaatst naar 2021!

Onder voorbehoud i.v.m. de coronamaatregelen. Graag vooraf aanmelden.

Abdelkader Benali schreef het essay van de Maand van de Geschiedenis 2020.

Abdelkader Benali (1975) schrijft romans, verhalen, poëzie, toneel en journalistiek werk. Bruiloft aan zee is zijn internationaal bejubelde en bekroonde debuut. Nadien publiceerde hij onder meer het Marokkaanse kookboek Casa Benali, het kinderboek Mijn broer en ik en recentelijk de roman De weekendmiljonair. In zijn essay Reizigers van een nieuwe tijd duikt Benali in het onwaarschijnlijke verhaal van grensganger Jan Janszoon, een Nederlandse piraat die zich in de vroege zeventiende eeuw bekeerde tot de islam en in Marokkaanse dienst trad.

Meer informatie over het thema van de Maand van de Geschiedenis is hier te vinden.

Details
Datum: 28 oktober 2021!!
Tijd: 20.15 – 22.00 uur
Locatie: Neushoorn, Ruiterskwartier 41, Leeuwarden

Wil je zeker zijn van een plekje? Vergeet dan niet je vooraf aan te melden. I.v.m. de coronamaatregelen is er maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.

NB. Alleen toegang met een corona toegangsbewijs via de app CoronaCheck of (uitgeprint) via de website www.coronacheck.nl. Men ontvangt deze groene qr-code na vaccinatie of als men corona heeft doorgemaakt of na testen. Testen kan gratis, een afspraak maken doet men via: www.testenvoortoegang.nl.

AANMELDEN >>>

Auteursportret gemaakt door Bob Bronshoff.

Menu