16 april 2020

Lunchlezing Peter van der Meeren – De razziawedstrijd

Lunchlezing Peter van der Meeren – De razziawedstrijd

​Wie waren de mannen die op 21 mei 1944 bij een belangrijke voetbalwedstrijd in Sneek werden opgepakt? Wat is er na de razzia met ze gebeurd? Die vragen vormden de aftrap voor het boek 21 man, geschreven door Peter van der Meeren, in het dagelijks leven sportjournalist van de Leeuwarder Courant. Hij achterhaalde wie de mannen waren en stuitte tijdens zijn zoektocht op veel meer bijzonderheden. Het boek is een fascinerende reeks van verhalen. Ze gaan over ‘gewone’ mannen en vrouwen, fameuze voetballers, verzetshelden, schurken en families die tot de dag van vandaag geraakt worden door alles wat uit de ‘razziawedstrijd’ voortvloeide. Op 16 april geeft Peter van der Meeren een lunchlezing bij Tresoar.

​Wil je zeker zijn van een plekje? Vergeet dan niet je vooraf aan te melden.
Lunchlezing
Iedere derde donderdag van de maand organiseren Tresoar en De Culturele Onderneming een lunchlezing in Leeuwarden over tal van interessante en actuele onderwerpen.
De lezing begint om half 1 en duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. De toegang is gratis. Bij het aanmelden kun je aangeven of je ook gebruik wilt maken van de lunch voorafgaand aan de lezing (2 broodjes + 1 consumptie, aanvang 12.00 uur). De kosten hiervoor zijn 4 euro, te betalen bij aanvang.

 

Foto: Uitreiking eerste exemplaar ’21 man’ door Peter van der Meeren aan Hiltje Grondsma.

Menu