Epo van Douma lezing door prof. dr. Jouke de Vries

Donderdag 23 januari a.s., om 20.00 uur, verzorgt prof. dr. Jouke de Vries de jaarlijkse Epo van Douma Lezing in de Dorpskerk Huizum te Leeuwarden.
De titel van de lezing luidt ‘De Universiteit van het Noorden. Over innoveren en blokkeren in Friesland’.

De ‘baas’ van de Rijksuniversiteit heeft deze titel (‘innoveren en blokkeren’) bewust gekozen omdat hij het publiek deze avond wil prikkelen. Jouke de Vries was oprichter en decaan van de Campus Fryslân van de RUG en heeft dus meer dan wie ook recht van spreken als het om het belang en de toekomst van universitair onderwijs in Friesland gaat.

De in 1960 in Deersum geboren Jouke de Vries was eerder oprichter van de zeer succesvolle Campus Den Haag van de universiteit in Leiden waar hij hoogleraar Bestuurskunde was. De Dorpskerk Huizum is dan ook vereerd dat professor De Vries bereid is de Epo van Douma Lezing te houden. Hij hoopt ook veel alumni (oud-studenten van de RUG) onder zijn gehoor aan te treffen.

Epo van Douma was een belangrijke edele (1542-1602) in Huizum die vanwege zijn geloofsovertuiging naar Emden vluchtte. Hij schonk een van de kerkklokken aan de Dorpskerk Huizum en hij ligt daar begraven.

Entree:  De entree is € 5,00, te betalen bij de ingang van de kerk. Kom op tijd want vol is vol.
Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: Peter de Haan, tel. 06-11592427. E-mail: dorpskerkhuizum@gmail.com .

Ook informatie op:  https://www.dorpskerkhuizum.nl en
https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum .

Menu