17 december 2019

De circulaire 11-stedentocht

RUG/Campus Fryslân organiseert in samenwerking met Provincie Fryslân ‘De circulaire 11-stedentocht’, een reeks talkshows langs de elf steden waarin u kennismaakt met circulaire economie en duurzaamheid.

Deze derde editie staat voor u klaar en ook deze keer weer met een inspirerend programma. De talkshow vindt plaats in De Walrus (Leeuwenburg 11, 8601 CG) in Sneek. We nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij De circulaire 11-stedentocht op 17 december.

Programma
19:45 uur – Inloop met livemuziek
20:00 uur – Opening door host Wini Weidenaar, co-host prof. dr. Gjalt de Jong en Jannewietske de Vries, burgemeester van Gemeente Súdwest Fryslân
20:05 uur – Ambities op het gebied van Circulaire Economie

  • Jannewietske de Vries is nu een jaar burgemeester van de gemeente Súdwest Fryslân waar toerisme een van de belangrijkste inkomstenbronnen is. Wat zijn de ambities van de burgemeester voor de gemeente in het algemeen en in het bijzonder op het gebied van circulaire economie? En wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van circulaire economie in toerisme?
  • Bouwe de Boer had in 2018, het culturele hoofdstad jaar, een van de grootste projecten, de Elfwegentocht. Inmiddels zijn er landelijk ambities voor de Elfwegentocht. In 2020 breidt het project uit naar Groningen en Drenthe, met als thema’s: fossielvrij reizen en plasticvrij leven. Wat heeft het project tot nu toe opgeleverd en wat zijn de uiteindelijke doelstellingen?

20:40 uur – Livemuziek
20:45 uur – Groen en circulaire economie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, bewijzen ook de volgende twee gasten:

  • Anja Kanters is directeur van Donker Groep, het groenbedrijf dat als ambitie heeft om in 2035 volledig circulair te functioneren. Donker Groep is een organisatie van creatieve groendenkers en doeners met een innovatieve kijk op de beleving van de binnen- en buitenruimte en werkt op een duurzame en ecologische manier en het liefst met klimaatneutrale oplossingen.
  • Bregje Hamelynck is eigenaar van Ús Hôf en oogst geluk, zoals ze het zelf noemt. Ús Hôf is een weiland dat zich ontwikkelt tot een klein paradijs vol groenten, fruitbomen, bessenstruiken en bloemen; een vorm van landbouw die de relatie tussen producent en consument weer herstelt.

21:15 uur – Livemuziek
21:20 uur – Borrel

Dit evenement is gratis bij te wonen, in verband met een beperkt aantal plaatsen verzoeken we u wel een kaartje te reserveren.

Menu