Lunchlezing Huub Mous: Ids Willemsma en de Friese identiteit

donderdag 20 juni 2019

Eerlijke kunst zonder tierelantijnen, zo is de kunst van Ids Willemsma. In dat opzicht past deze kunst naadloos bij Friesland. De naoorlogse kunst van het neoconstructivisme wortelde zich in deze provincie met zijn vlakke, lege land, waar – zoals de dichter Martin Hartkamp ooit dichtte – ‘de horizon een meetlat legt langs elk gevoel’. Maar is dat ook zo? Hoe verhoudt de kunst van Ids Willemsma zich met de Friese identiteit? Is er wel een relatie? Of is elk verband, dat men wil zien, een constructie? Of sterker nog: een mythe? De lezing is in het Nederlands. De lezing is onderdeel van het activiteitenprogramma rondom de tentoonstelling 'IDS! sjen sjoch sjoen' in Obe, podium voor literatuur, kunst en taal.

Elke derde donderdag van de maand organiseert Tresoar een lunchlezing in de Gysbert Japicxzaal. De lezing begint om half 1 en duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. De toegang is gratis. 

Bij het aanmelden kun je aangeven of je ook gebruik wilt maken van de lunch voorafgaand aan de lezing (2 broodjes + 1 consumptie, aanvang 12.00 uur). De kosten hiervoor zijn 4 euro, te betalen bij aanvang.

Aanmelden: Bekijk het volledige programma van Studium Generale