SGL lezing: Inclusie en autisme: hoe je een goudvis de boom injaagt

donderdag 28 maart 2019

Inclusie en autisme!

De landelijke autismeweek is in 2019 gewijd aan de passie en sterke eigenschappen van mensen met autisme. Studium Generale Leeuwarden besteedt hier graag aandacht aan en organiseert daarom in samenwerking met Stichting Autisme Campus op donderdag 28 maart de lezing ‘Inclusie en autisme’. Je bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.


Hoe een goudvis de boom in te jagen

Douwe Wilts is een ervaringsdeskundige op het gebied van studeren met autisme. Momenteel studeert hij Nederlands aan de Rijksuniversiteit Groningen. In zijn lezing gaat Douwe in op de lange weg die hij heeft afgelegd om uiteindelijk aan de universiteit te kunnen studeren. Benieuwd naar het verhaal achter de titel van zijn lezing? Je komt erachter op 28 maart!


De kracht van autisme

Mensen met autisme kunnen heel veel, net als mensen zonder autisme, en toch vallen velen tussen wal en schip. Jeanet Landsman (senior onderzoeker UMCG) vertelt over de afgelopen 10 jaar wetenschappelijk onderzoek naar mogelijke oorzaken hiervan en aangrijpingspunten om participatie in studie en arbeid te bevorderen. De kennis rondom dit thema is gebundeld in het product ‘WerkWeb-Autisme’ (WW-A) dat mensen met ASS gaat helpen in opleiding en werk. Op 2 april Wereld Autisme dag gaat WW-A live. Jeanet licht alvast een tipje van de sluier op.


Details

Datum: donderdag 28 maart
Tijd: 12.00 – 13.00u
Locatie: Z-gebouw (1e verdieping) Zaailand 106, Leeuwarden
Entree is gratis, vanwege een beperkt aantal zitplaatsen verzoeken we je wel een kaartje te reserveren

 
Meer informatie Bekijk het volledige programma van Studium Generale