Actueel in de kunst Utrecht, caravaggio en Europa

maandag 11 februari 2019

Actueel in de kunst - Utrecht, caravaggio en Europa

In de Nederlandse musea zijn enkele (grotere) tentoonstellingen te zien en te verwachten. Ben je benieuwd naar de historische achtergrond en de brede context van deze exposities? Dan is de lezingenserie Actueel in de kunst echt iets voor jou.

Op deze avond bespreekt Renske Bakker de tentoonstelling: Utrecht, caravaggio en Europa. Centraal Museum, 15 december 2018 t/m 24 maart 2019

Meer informatie over de tentoonstelling: Rome was het centrum van de wereld in het begin van de Gouden Eeuw. Jonge schilders uit heel Europa trokken naar de Eeuwige Stad, waar – zo deed het gerucht de ronde – Caravaggio voor een revolutie had gezorgd. Een nieuw realisme in de schilderkunst, ongekend drama, het grote gebaar en een mysterie van licht. Dat moest je met eigen ogen zien. Utrechtse schilders Dirck van Baburen, Hendrick ter Brugghen en Gerard van Honthorst waren erbij. Utrecht, Caravaggio en Europa brengt het Rome van 1600-1630 naar Utrecht. Met zeventig meesterwerken laat de tentoonstelling voor het eerst de Utrechtse Caravaggisten naast hun Europese collega’s zien: Caravaggio, Bartolomeo Manfredi, Cecco da Caravaggio, en vele anderen.

Meer informatie: https://cursussen.dbieb.nl/cursussen?cursusid=1103
  Bekijk het volledige programma van Studium Generale