Actueel in de kunst Rembrandt en Saskia

maandag 14 januari 2019

Actueel in de kunst - Rembrandt en Saskia

In de Nederlandse musea zijn enkele (grotere) tentoonstellingen te zien en te verwachten. Ben je benieuwd naar de historische achtergrond en de brede context van deze exposities? Dan is de lezingenserie Actueel in de kunst echt iets voor jou.

Op deze avond bespreekt Renske Bakker de tentoonstelling: Rembrandt en Saskia, Trouwen in de Gouden Eeuw. Fries Museum, 24 november 2018 t/m 17 maart 2019

Meer informatie over de tentoonstelling: Als meest beroemde Friese bruidspaar ooit zijn Rembrandt en Saskia de rode draad in deze tentoonstelling. Hun verhaal is tegelijk het verhaal van het societyhuwelijk in de zeventiende eeuw en doorloopt alle fasen, van hofmakerij tot testament. Wat gaat er vooraf aan de belangrijkste stap in een mensenleven en hoe gaat het er aan toe bij zo’n chique trouwpartij? Welke waarde wordt er gehecht aan de vaste huwelijksband en hoe verloopt het leven na de trouwerij, als lief en leed gedeeld moeten worden? De tentoonstelling plaatst het leven van Rembrandt en Saskia in de context van de Gouden Eeuw. Schilderijen en prenten geven, gecombineerd met egodocumenten, een bijzonder compleet en realistisch beeld van het huwelijk in die tijd. Aan de hand van hun leven en huwelijk ontdek je dat een trouwbelofte van toen weinig verschilt van een trouwbelofte nu.

Meer informatie: https://cursussen.dbieb.nl/cursussen?cursusid=1101 Bekijk het volledige programma van Studium Generale