Actueel in de kunst Actie - reactie

maandag 17 december 2018

Actueel in de kunst – Actie - reactie

In de Nederlandse musea zijn enkele (grotere) tentoonstellingen te zien en te verwachten. Ben je benieuwd naar de historische achtergrond en de brede context van deze exposities? Dan is de lezingenserie Actueel in de kunst echt iets voor jou.
Op deze avond bespreekt Renske Bakker de tentoonstelling: Actie <-> reactie, 100 jaar kinetische kunst. Kunsthal, 22 september 2018 – 20 januari 2019

Meer informatie over de tentoonstelling: De Kunsthal Rotterdam toont in het najaar van 2018 in de tentoonstelling Actie <-> Reactie de volle reikwijdte van kinetische (bewegende) kunst, met werken van de meest beroemde kinetische kunstenaars ter wereld. Dit indrukwekkende overzicht biedt het publiek een ervaring met kunst die appelleert aan verschillende zintuigen. Voel, kijk, ruik, hoor en onderga de ritmes, flikkering, trillingen, instabiliteit en krachtvelden tot aan de kosmos toe! De tentoonstelling is een reprise van de succesvolle tentoonstelling ‘Dynamo’ in Parijs (2013), en komt tot stand in nauwe samenwerking met Grand Palais in Parijs.

Meer informatie: https://cursussen.dbieb.nl/cursussen?cursusid=1100 Bekijk het volledige programma van Studium Generale