Actueel inde kunst - Leonardo da Vinci

maandag 26 november 2018

Actueel in de kunst - Leonardo da Vinci

In de Nederlandse musea zijn enkele (grotere) tentoonstellingen te zien en te verwachten. Ben je benieuwd naar de historische achtergrond en de brede context van deze exposities? Dan is de lezingenserie Actueel in de kunst echt iets voor jou.
Op deze avond bespreekt Renske Bakker de tentoonstelling: Leonardo da Vinci. Teylers museum, 5 oktober 2018 t/m 6 januari 2019

Meer informatie over de tentoonstelling: Teylers Museum organiseert in het najaar van 2018 een grote tentoonstelling over Leonardo da Vinci. Na spraakmakende exposities over Michelangelo (2005) en Rafaël (2012) in het museum is het nu de beurt aan de meest veelzijdige en beroemdste kunstenaar uit de Renaissance. Leonardo da Vinci (1452-1519), de Renaissance-kunstenaar, was een van de eersten die zich bezighield met de expressie van emoties. Dat is niet alleen zichtbaar in een schilderij als de Mona Lisa, maar ook in Leonardo’s vele schetsen en tekeningen. In 2019 is het vijfhonderd jaar geleden dat Leonardo is overleden en worden overal ter wereld tentoonstellingen georganiseerd. Teylers Museum geeft de aftrap. Met zo’n 30 tekeningen van de meester en evenveel werken van tijdgenoten wordt duidelijk hoe ver Leonardo zijn tijd vooruit was.

Meer informatie: https://cursussen.dbieb.nl/cursussen?cursusid=1099
 
  Bekijk het volledige programma van Studium Generale