Actueel in de kunst - Classic beauties

maandag 15 oktober 2018

Actueel in de kunst - classic beauties

In de Nederlandse musea zijn enkele (grotere) tentoonstellingen te zien en te verwachten. Ben je benieuwd naar de historische achtergrond en de brede context van deze exposities? Dan is de lezingenserie Actueel in de kunst echt iets voor jou.
Op deze avond bespreekt Renske Bakker de tentoonstelling: Classic Beauties - Kunstenaars, Italië en de schoonheidsidealen van de 18de eeuw. Hermitage, 16 juni 2018 tot en met 13 januari 2019

Meer informatie over de tentoonstelling: Het menselijk lichaam heeft kunstenaars door de eeuwen heen gefascineerd. In het midden van de achttiende eeuw kreeg dit onderwerp in de kunst een nieuwe dimensie door spectaculaire opgravingen in Italië. Onder meer Canova, Thorvaldsen, Mengs, Kauffman en Batoni streefden naar de ultieme perfectie: nóg beter dan het (esthetische) ideaal van de Grieken en Romeinen. Veel kunstenaars en welgestelde jongeren gingen naar Italië om de bronnen van inspiratie op te zoeken. In de tentoonstelling maakt de bezoeker eenzelfde Grand Tour langs de beste voorbeelden van deze neoclassicistische kunst, uit de collectie van de Hermitage. Classic Beauties wordt een lust voor het oog met onder andere een prachtige Canova-collectie, inclusief het absolute topstuk De Drie Gratiën (onder voorbehoud).

Meer informatie: https://cursussen.dbieb.nl/cursussen?cursusid=1097 Bekijk het volledige programma van Studium Generale