Lunchlezing - Govert Schilling

donderdag 21 december 2017


Govert Schilling - Levende planeten

Ruim twintig jaar geleden werd de eerste planeet bij een andere ster ontdekt. Inmiddels zijn er al duizenden bekend. Sommige van die planeten lijken als twee druppels water op de aarde. Komt er ook leven voor? Dat is de vraag die sterrenkundigen nu proberen te beantwoorden. Wetenschapsjournalist Govert Schilling presenteert de laatste stand van zaken in het onderzoek aan exoplaneten en de jacht op buitenaards leven.
Wetenschapsjournalist Govert Schilling schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- em buitenland. Hij publiceerde tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen, en is regelmatig te gast in radio- en tv-programma's om uitleg te geven over nieuwe astronomische ontdekkingen. In 2007 is planetoïde (10986) Govert naar hem genoemd door de Internationale Astronomische Unie.

Lunchlezing
Iedere derde donderdag van de maand organiseert Tresoar een lunchlezing
12.00  inloop
12.30  lezing
13.15  vragen
13.30  einde

Reserveren:
info@tresoar.nl, 058-7890789 Lezing is gratis. Als u ook gebruik wilt maken van de lunch ( 2 broodjes + 1 consumptie voor € 3,00) dan dit graag apart vermelden.

  Bekijk het volledige programma van Studium Generale